Veber: Vlade je moj brat!
JoA! ??etiri dana ostala su do spektakla ispred SkupA!tine Srbije, koji ?e biti priredjen povodom opraA!tanja Vlada Divca od profesionalnog igranja koA!arke!
Broj zvanica iz zemlje i inostranstva, koje ?e se u subotu uve??e pridruA3iti proslavljenom koA!arkaA!u sve je ve?i. Dolazak na A3urku, koja po??inje u 20 ??asova, potvrdile su mnogobrojne zvezde NBA lige, ali i koA!arke sa prostora bivA!e SFR Jugoslavije.
U centru paA3nje svakako ?e biti Div??evi nekadaA!nji saigra??i iz Sakramento Kingsa - Kris Veber, Hidajet Turkoglu i Skot Polard.
"Veoma sam uzbudjen A!to ?u posetiti zemlju u kojoj je Vlade rodjen. Divim se njegovom radu i zalaganju na polju humanitarnog rada i pomo?i ugroA3enima. On je moj brat. Vlade je jedan od najvelikoduA!nijih ljudi koje poznajem i veoma sam sre?an A!to mogu da ga nazovem svojim prijateljem", rekao je Veber pred polazak za Srbiju.
Glen Rajs je uz Grega Popovi?a, trenera NBA A!ampiona San Antonija, jedan od retkih asova NBA koji je ve? boravio u Beogradu. Sjajni A!uter, koji je sa Divcem igrao za A?arlot, bio je gost glavnog grada 1997. godine, kada je publika imala prilike da ga pozdravi na ??uvenom turniru "Beogradski trofej".
Greg Popovi?, poreklom sa ovih prostora, bio je predava?? na "Beogradskoj internacionalnoj trenerskoj klinici", a sa ameri??kom reprezentacijom je gostovao i na predolimpijskom turniru "Dijamantska lopta" 2004. godine.
Posebno interesantna je pri??a Bila Bertke, ??lana stru??nog A!taba Lejkersa i jednog od najzasluA3nijih za odlazak Divca u NBA ligu. Bertka je bio ??ovek u timu tadaA!njeg generalnog menadA3era DA3erija Vesta, koji je na osnovu snimka utakmice Jugoslavija - Boston Seltiks sa Mekdonaldsovog turnira u Madridu 1988. godine dao preporuku za "draftovanje" darovitog centra.
Bertka je, ina??e, poreklom iz Pan??eva, tako da ?e dolazak u Srbiju iskoristiti i za obilazak banatskog gradi?a, kako bi video odakle su mu predaci krenuli ka Americi.
(MONDO)